Vi var 27 personer som samlades vid Folkströms kapell. Vädret var mulet med regnet hängande i luften, men vindstilla. Vi vandrade ca 2 km längs grusvägen till det som kallades övre bruket vid Emmaån. Där forsade nu vattnet efter allt regnande minst som det gör vid vårfloden. Tillbaka till kapellet samlades vi för fika. Därefter såg vi oss omkring vid det som kallades nedre bruket med herrgård, kvarn, begravningsplats mm. Guiden Ann-Britt Wrenner berättade mycket om Folkströms bruks historia, och om hur folk levde och bodde under de 230 år som bruket var i drift mellan 1655 – 1885. Hon berättade också om senare tider fram till idag, och om Inge Lindberg som i fjärde generationen äger och bor på Folkström gård. De som ville kunde besöka ett litet fotomuseum och en före detta handelsbod skapade av Inge.

Bo Karlsson