Med dagens rekommendation om stövlar gav vi oss ut på obanad mark mot Asketorps naturreservat. En riktig gammelskog mötte oss med mängder av lavar och mossor. Med gemensam kraft försökte vi oss på att artbestämma några. Skillnaden mellan garnlav och skägglav tror jag att flera lärde sig. Blåslav växte lite varstans på trädstammarna. Vidare blev vi visade flarnlav, skriftlav, bägarlav och kattfotslav( tror vi). Av svampar hittades rynkhätta och någon gelélav. Tickor fanns det gott om som klibbticka, björkticka och sprängticka.  Några kantareller och trattkantareller dök naturligtvis upp i vår väg, liksom några exemplar av brunmurkla.

Fikat intogs på en höjd med sikt över nejden. Brasa fanns för de som vill förstärka med något grillat.

Korp, mindre hackspett, domherre och sparvhök noterades, mycket tack vare Roger.

Ett stort tack till Ingvar och Boel som förnämligt guidade oss denna dag.

Bo och Karin Tufvesson