Viflotten runt blev en härlig vandring i underbart höstväder. Vi utgick från Gåsenäs. Tack till Ola Engberg som ledde oss längs stigar, vägar och via en spännande övergång över en halvfärdig bro. Fortfarande fanns blommande växter, bl. a liten blåklocka, ängsvädd och åkervädd. Ett sträck av gäss hördes och sågs ovan trädtopparna, annars var det tyst. Och svampar har kommit upp. Vi såg t ex stolt fjällskivling, karl-johan och smörsopp. Sjön Viflotten såg vi däremot enbart en skymt av på långt håll bland träden. Vi fick en njutningsfull fikastund i strålande höstsol vid Bottenån, innan vi tog mod till oss och balanserade över ån. Några hjortar sågs fly bort från att palla äpplen i en trädgård. Tillbaka passerade vi de vackra omgivningarna kring Gåsenäs med utsikt över sjön Björklången. Rundan blev ca 8,5 km.

Bo Karlsson