Vilken härlig avslutning på en fantastisk bra arrangerad resa till Öland. Vi hade Kulturvandring med Githa idag. Även denna dag fint väder med bara lite duggregn. Första stoppet Ölands största fornborg Gråborg och S:t Knuts Kapell från järnåldern. En 640m lång mur med flera små portar. Därefter till Lerkaka väderkvarnar, sk Stubbkvarnar där hela huset kan vridas. Vi passerar några typiska Öländska bondgårdar. Nästa stopp gravfältet med Kroppkakestenen, som kastats dit av en jätte. Vidare mot Gärdslösa medeltidskyrka som var öppen denna Pingstdag. Vacker gammal inredning. I parken skalden Stagnelius minnessten med dikten Näcken samt statyn Bäckahästen . Nästa stopp Odens Flisor, en gravsten från yngre järnåldern med en spricka i mitten där Oden stack sitt svärd.
Slutmålet idag Halltorps Hage och lövskog med tusenåriga ekar. Här finns den sällsynta skalbaggen Ekbocken. Man brukar säga att eken lever i 500 år och dör i 500 år. Även här fina göknycklar och en mindre vanlig vit. Tack för en härlig resa.
Kerstin Andersson