Lätt molnighet, 18 grader och en lätt bris gjorde att 16 personer fick se en äng när den är som bäst. Ängen har mått bra av försommartorkan som följts av en kall och regnig julimånad. Kan inte minnas en så kall och vattnig juli. Gräset var inte så högt, så alla de små örterna i bottenvegetationen har fått möjlighet att utvecklas. Ett 90 tal växter som blommade kunde vi räkna in.

Något som slog mig var den stora mängden småborre. Många soppar hade slagit upp i gräset, mestadels aspsopp. Mängder av fjärilar och insekter tog för sig av blommorna. Bävern hade rensat lite småsly i kanterna. Över oss ropade en korp på uppmärksamhet, annars var avsaknaden av fåglar påtaglig.

Känns som att vi blir fler och fler med på dessa månadsträffar. Välkomna ska ni andra vara också, kaffe dricks som alltid. Det pratas en hel del om coronatider som begränsar vad vi kan göra. Desto viktigare är då dessa möten utomhus.

Sven Erik Pettersson