Blå spåret är en gammal inofficiell led med blå markeringar. Vi var en relativt liten skara på 9 personer som samlades vid Enroten i Butbro, en stengrund efter ett gammalt torpställe, där leden utgår ifrån.  Molnen sprack upp så vi fick en solig strålande förmiddag med lagom vind som höll de flesta av myggen borta. Vi följde spåret länge på stigar och skogsvägar genom varierande terräng, ibland kuperat. En kort avstickare gjordes ner till ”Rävhålet” vid Näfssjön. Senare avvek vi från spåret och gick istället mot torpet Norge och vidare längs Svartsjön på vägen tillbaka till Enroten. Det var vacker natur på många platser längs vägen med lavtäckta hällar, höjder, mossar, tallskog i varierande ålder och sjöar. Sträckan blev ca 6 km lång. Ungefär halvvägs gick vi upp på en bergsluttning och njöt av solen och medhavd fika.

Bo Karlsson