Bråvikenbranterna visade upp sig från sin bästa sida för de 19 personer som valt att vandra Utsiktsleden.

Den 15 km långa vandringen började uppe vid Lövsjön, för att via en grusväg ta oss till de fina branterna vid Bråviken. Härliga utsikter varvades med slingrande bitvis branta stigar. Vi hade turen att få se de för området speciella blommorna blåmunkar. Natt och dag blommade också i branterna. Några rödgula trumpetsvampar noterades och vi diskuterade skillnaden mot trattkantarell. Båda dock lika goda. På en av utsiktsplatserna avnjöts den första fikan. I den 175 m långa Koppargrottan vågade ingen sig in.

När vi nådde sörmlandsleden lämnade vi branterna för att ta oss på betydligt snällare stigar tillbaka mot Lövsjön på fina hällmarker med gles tallskog. Här gjorde vi ett andra fikastopp.

Fågelarter som noterades under vandringen var duvhök, en trolig lärkfalk och nötskrika.

Tack Per och Bodil för en väl planerad och genomförd vandring.

Bo och Karin Tufvesson