Det var en fantastisk fin morgon. Solen sken från en klarblå himmel, alldeles vindstilla och lite frost på marken. Vi var 10 st som träffades vid Holmsjöhultängen för att städa ängen inför vintern. Dagen innan hade vi fått hjälp av Tomas att fälla den dåliga sälgen vid parkeringen och nu fanns det mycket ris att dra bort.

Det löstagbara fårstängslet vid sjön togs bort och förvaras på Trummis till nästa år. Vi rensade också ris och sly som inte fåren hade ätit upp och ”dragarna” på den hamlade linden sågades ner snyggt av Roger. Vi fikade och grillade korv och njöt av den fina höstdagen.

Koltrast, korp, stjärtmes, nötväcka, nötskrika och ormvråk observerades. Två örnar sågs också på vägen in mot ängen. Straxt innan vi skulle åka hem fick vi se en trollslända lyfta från en björk nere vid sjön. Den flög iväg i solen på jakt efter byten. Solen värmde nu skönt.

Wiveca Lekberg