Söndagsmorgonen bjöd på lite kyligt väder när vi gjorde ett första stopp vid säteriet. En imponerande byggnad där både Louis de Geer och direktören för ostindiska kompaniet J A Grill bott. Numera innehåller det ett av Sveriges största Porslinsmuseum.

En gammal varggrop besöktes innan vi kom in på den egentliga slingan av östgötaleden. Godegårds kyrka och Hälla naturreservat passerades innan vi tog oss an backen upp mot fikaplatsen, Krassbäck, som är Godegårds SK:s välskötta skidanläggning.

På fint klippta stigar passerades sedan Hökeberget, där fina skyltar berättade om några gamla torpställen. Väl nedkomna från berget tog vi en paus vid Hökabadet innan vi kom in i samhället igen. Roligt att se att skolan åter var i gång efter en tids nedläggning.

På järnvägsvallen hittade vi ett fint bestånd av strimsporre innan det var dags att gå ”kärleksstigen” tillbaka mot bilarna. Vid det imponerande valnötsträdet där i närheten fick vi en initierad redogörelse av en deltagare, som visade hur nöten tas fram och hur man använder dem.

Karin o Bo Tufvesson

Ögontröst

Strimsporre