Kyligt med lite lätt regn i luften. Det hindrade dock inte de 14 medlemmar som vågar sig ut denna förmiddag. Marken var mättad av gårdagens regn när vi stegade runt på ängen. Blåsippor tittade upp här och där och även vårfrylen visade upp sina blomknippen. Tibasten var i full blom och har nog snart gått över. En ensam liten knopp förebådade den rikliga gullviveblomning som ängen senare kommer att visa upp.

På sjön såg vi gräsänder, kanadagäss och en ensam fiskmås. I trädtopparna sjöng bofinkar och talgoxar medan en nötväcka kilade runt. Några korpar sträckte över och alldeles i närheten hördes ett par tranor.

Fikat smakade som alltid bra efter varvet på ängen. Där fick vi veta att personer från länsstyrelsen kommer att bränna av delar av fjolårsgräset nere vid sjön.  Detta på grund av avsaknaden av betande får i höstas.

Nästa gång vi träffas är det slutet av april. Då finns det plats för dig också.

Karin och Bo Tufvesson