Lugnt, mulet väder och en nystädad äng i höstskrud mötte de 7 personer som valt ett ängsbesök denna förmiddag. Rölleka, bergsmynta, ängsvädd och någon form av fibbla utgjorde den kvartett av blommor som vi hittade. Den lilla revlummern som hittades under gårdagens arbetsdag väckte uppmärksamhet liksom den lilla lopplummerplantan som stack upp alldeles intill.

Det lugna vädret lockade fram en hel del fåglar. Domherre, kråka, korp, större hackspett, blåmes, skata och nötväcka noterades.

Nattgamla bävergnag och grävlingsnuff noterades innan det var dags för den sedvanliga fikastunden. Några passade på att förstärka med nygrillad korv. Vi fick också en pratstund med Rickard som bor i Holmsjöhult.

Precis när vi kom upp till parkeringen för hemfärd visade sig en hjort med riktigt stor krona.

Bo Tufvesson