Det blev en fin försommarvandring för de 21 deltagarna. Bo Karlsson ledde oss på vindlande stigar och vägar längs en egenkomponerad slinga. Vi passerade den vackra ”Lilla Tärnen” där skvattram blommade för fullt, för att sedan ta oss upp till det nya ”Lotorps naturreservat”, där gammeltallarna reste sig högt klädda i ”pansarbark”.  Svarthätta, gärdsmyg och trädpiplärka underhöll oss. Vi hittade svampen toppmurkling (bild) som växte bredvid blommande vattenklöver i ett dike. Efter fika vid Finntorpet ledde Bo oss till det magnifika flyttblocket ”Hästklumpen”. Verkligen sevärt! På hemvägen passade en i gruppen på att prova vattnet i ”Kallfallekällan” vilket utföll till belåtenhet. Ett stort tack till Bo för en trevlig och intressant vandring. Nästa tisdag planeras en vandring på Östgötaleden till Getsjön.

grosvadskogen (karta över slingan vi gick)

Bo Tufvesson