En underlig vår. Har varit där 4 gånger och det känns som samma väder varje gång. Vi var nio personer  som möttes av mestadels mulet väder och en tämligen kylig vind.

Våren har dock gjort framsteg. Gullvivorna har tagit över ängen. Har nog inte förut sett sådana mängder som nu. Annars var det nog underviolen som i all sin blyghet var det bestående denna gång.

Vårfåglarna hade inte brytt sig om kylan. Svartvit flugsnappare, gransångare, svarthätta, lövsångare hade anlänt. Annars gott om fiskmåsar på ön utanför. Kanadagäss, knipor och gräsänder fanns. Korp, talgoxe, blåmes, koltrast och några jag säkert glömt.

Denna snöfria vinter kunde man annars vara rädd för att de fruktträd och bärbuskar som finns skulle blomma innan humlorna vaknat eller frosten skulle ta blommen, men icke, allt verkar vara i mera normal tid. Körsbär, plommon, äppelträd är precis på väg att blomma. Antalet humledrottningar som vaknat är stort, så chansen till ett bra frukt/bärår är än så långt gynnsamt här.

Nästa gång vi ses skriver vi 30 maj. Då blir det en jätteinventering av ängen. Fåglar, blommor, insekter och kanske någon mer grupp av djur tillkommer.

Då hoppas vi på sol och värme och många besökare.

Sven Erik Pettersson