Vi blev 13 personer som gav sig iväg till Tåkern. Första stopp blev Väversunda där vi möttes av två unga tornfalkar som jagade framför plattformen. En ung brun kärrhökshona landade på fint skådningsavstånd medan en varfågel visade upp sig i en björktopp. Färden gick vidare till en nyanlagt öppet vatten där en mängd änder av varierande änder höll till. Där såg vi en ensam smådopping.

Vi Svanshals  gjorde vi en vandring genom vasshavet. Flera skäggmesar hördes, liksom en vatterall och och en enkelbeckasin. Där kunde vi fika på en ny plattform uppförd av akitektstudenter. Rolig men inte särskilt funktionell.

Avslut vid det fina naturrummet. Där vi kunde se en ägretthäger stå och putsa sig ute i vassen.

På hemvägen besöktes Centralkaféet i Väderstad och Hermelins ekologiska butik.

Bo och Karin Tufvesson

Artlista Tåkern 230922 a