I strålande vårväder samlades ett 30-tal vid isbanan i Borggård. Lars Gustavsson berättade om festplatsen som fanns där tidigare. Kort promenad till fotbollsplanen där det blev berättelser om BIK och besök i klubbstugan. Vandringen fortsatte mot badplatsen via Borggårds herrgård, f.d. lantbruk och observatoriet. Många stopp blev det efter vägen. Anita Karlsson berättade om midsommarfirande och julklappar vid herrgården. En fjällvråk seglade över oss en stund men fick konkurrens av ett vackert armband från New York. Det skänktes en gång av Margareta Trägårdh till ett lotteri och Anita var den lyckliga vinnaren. Lasse berättade bl.a om sin uppväxt på Borggårds station/postkontor.
TACK Björn Andersson som hade kokkaffet klart när vi kom till badplatsen.
TACK Anita, Lasse och alla övriga som berättade om att växa upp på bruksorten Borggård.
Eva Haraldsson