Från alla håll dök dagens deltagare upp. Några hade valt kungsvägen, några kom på väg och stig från Igelfors. De flesta anlände dock i bil.

Väl på ängen blev det information om höstens program samt Holmsjöhultängens historia och skötsel. En liten svamputställning beskådades, lokalt producerad honung fanns att köpa och deltagarna tog del av en rad broschyrer som fanns tillgängliga.

Efter fika var det dags att sprida ut sig på ängen för att beskåda vad som var kvar efter slåttern. Rolf Wedding hittade flera roliga insekter i det sparade väddfältet. Jordhumla, stenhumla och gulfotad slamfluga var några av dem. Hasselnötter, olvon och utblommad fältgentiana fanns också att se.

Tack till alla som ordnat med denna dag. Tack också till Tomas och Rolf som hittat hit från Motala.

Dessutom tror jag att det var klokt att flytta morgondagens aktivitet till idag för nu börjar åskan mullra och de första regndropparna falla inför morgondagens väntade oväder.

Bo och Karin Tufvesson