En något mindre skara än i går började vandringen längs den gamla banvallen med att höra Ola Jarme delge lite historiska fakta om Prästköp. Själv bebor han det gamla stationshuset och vi fick höra lite järnvägshistoria. Kul att få veta att det gick att köpa en årsbiljett á 6 kronor som gav möjlighet att gå på järnvägen. Den slapp vi betala när vi fortsatte mot Borggård. Längs banan beskådades Bårstorps hytta innan vi nådde Borggård, där Bo Lindgren mötte upp. På väg upp mot den gamla hoppbacken berättade han om bruket, den gamla hamnen och om livet förr i det gamla brukssamhället. Väl uppe vid hoppbacken hade Björn Andersson kokkaffet färdigt. Fikarasten förgylldes av den stiliga havsörn som flög över. De tidiga vårtecken som kunde konstateras var snödroppsknoppar, filande talgoxar, en ropande spillkråka och en sol som faktiskt börjar värma. Ett stort tack till Ola, Bo, Björn och vår vandringsledare Lena.

Karin och Bo Tufvesson