Trots ruggigt väder så samlades sex förväntansfulla barn med föräldrar och far-eller morföräldrar för att besöka den sägenomspunna grottan. Här lär jätten Enekorn ha bott och det var verkligen en stor och fin grotta vi kom fram till. Eva Haraldsson berättade sägnen om jätten och sen var det dags att med ficklampor undersöka den stora grottsalen. Några av oss såg flera exemplar och en kokong av källarspindeln Meta menardi, som trivs i grottor som den här. Det visade sig att man kunde gå igenom hela grottan och komma ut på baksidan.

Väl ute väntade bättre väder och en sprakande eld, där det bjöds på pinnbröd med smörklick. En okänd njutning för en del. Korv och marshmallows kom fram och avnjöts likaså.

På hemvägen hittade vi en liten kopparorm, som till barnbarnets förtjusning, dock utan framgång, försökte smita in i jackärmen.

Torekulla kyrka är en av Finspångs pärlor, väl värd ett besök. Tack till Eva ,som visade oss vägen till den idag.

Karin och Bo Tufvesson