I soligt försommarväder klarade vi först av turens värsta stigning på grusvägen upp till Mjöldammen. Därefter på stigar till den vackra sjön Lilla Tärnen, där vi stannade till en kort stund. Vidare gjorde vi en avstickare in i Lotorps naturreservat där det finns ståtliga gamla tallar. Fikastunden avnjöts på en sluttning i närheten av Finntorpet.
Längs övre änden på Lilla Tärnen kunde vi skåda stora områden med Skvattram som nyss slagit ut i blom. I blandad terräng, mest på stigar tog vi oss fram till ett imponerande flyttblock som gömmer sig bland träd och buskar, kallat Hästklumpen.
Återvägen mot Grosvad gick sen mest på stigar i grönskande skogsterräng. På turen såg vi bl.a. blommande skvattram, syren, tjärblomster och skogsstjärna. Vidare strutbräken som vackrast nu, fläckigt nyckelblomster och tvåblad. Ganska tyst i skogen men vi hörde bl.a. gök, bofink och trädgårdssångare.

/Bo Karlsson