Väster om Annsjön ligger en mycket vacker och intressant vandringsled väl värd att prova. Den markerade leden är 10 km men man har möjlighet att gena på flera ställen för att göra den kortare. Flera minnen från tidigare järnhantering finns och uppe vid kvarnruinen kan man beundra det stora vattenhjulet som återinvigdes 2002.
Längs norra slingan finns en kolbotten med en komplett kolarkoja.
Ett vindskydd finns uppfört vid den vackra Skönnarbosjön där också en av de tre grillplatserna finns.
Slutligen kan man vandra upp till toppen av Tyleklint där man har en vidunderlig utsikt. Kartor och informationstavlor finns uppsatta.Från rv 211 finns en skylt JÄRNHANTERING som visar in till parkeringen.

Visa på karta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *