- This event has passed.
(“Laga mat över eld” med Erik Tornblad) INSTÄLLD! Kommer att äga rum vid ett senare tillfälle
18 april, 2020 kl 10:00 - 15:00
Under en dag kommer vi tillsammans att laga massor av god mat över eld!
Målet med kursen är att du ska få stor kunskap om att laga och baka över eld och att det
ska vara en dag full av gemenskap och inspiration!
– Vi går igenom eldstål, olika eldar och utrustning och flera spännande tekniker.
– Vi kommer använda stekhäll, kastrull, mackjärn, stormkök, yxa, kniv samt material från naturen.
– Vi lagar även den mat ni har torkat innan kursen.
Ett samarrangemang mellan Friluftsfrämjandet och Naturskyddsföreningen i Finspång
Tidpunkt: 18 april 10:00 – 15:00
Plats: Lunddalen
Antal deltagare: 20 personer och avser medlemmar enligt principen “först till kvarn”.
(Utgångsläget 10 personer/förening, fördelningen kan komma att justeras beroende på antalet anmälningar så anmäl dig även om antalet i din förening är uppnått)
Avgift: 500 kr/person
Anmälan: Senast 31 mars. Friluftsfrämjandet Jens Rinman 0705216895 jens.rinman@telia.com, Naturskyddsföreningen Bo Karlsson 0703108060 bogunnarkarl@allt2.se
Utrustning tillhandahålls och råvaror ingår i avgiften.
Ungefärligt upplägg
Utrustning
Om olika eldar
Baka bröd i fältugn
Baka tunnbröd
Rökning av fisk
Äppelpaj på stekhäll
Liten kokgrop med kött
Kanelbullar i glöd
Med mera…
OM ERIC – Mat & Uteliv
Örebroare som har fastnat för friluftsmat! Han har skrivit fyra uppskattade böcker – Friluftskokboken, Torka mat, Fjällmat och Eldmat.
Han fjällvandrar, paddlar och låglandsvandrar. Eric har startat Sveriges första webbaserade utbildningsportal för friluftsliv (Friluftskurser.se)
och har videokanalen ‘Mat & Uteliv’ på Youtube. Du hittar recept, produktrecensioner med mera på mat-uteliv.se
Ett arrangemang i samarbete med Studiefrämjandet.