Resan är tänkt att genomföras första veckan i juni 2021. OBS! Fortfarande några platser kvar!

Resan dit kommer att ske med tåg från Norrköping.

Vi kommer troligen att resa sista maj på morgonen och vara framme påföljande morgon i Salzburg.

Ett antal byten kommer att ske Malmö  Köpenhamn Hamburg eller Berlin  och en plats till innan Salzburg. Från Tyskland blir det nattåg i 6-personers kupéer.

Från Salzburg, till den dal vi ska besöka, sker transport troligen med buss eller tåg till Saalfelden, beroende på hur många vi blir, sen några kilometer kvar att lösa.

Slutdestination är Hochkönig med Maria Alm, Dienten och Hochkönig som småorter.

Längst in i dalen ligger Bishopshofen.

Dessa är belägna någon mil norr om Zell am See och 4 – 5 mil söder Salzburg.

En dal omgiven av ängar och bergstoppar. En vintersportort.

Boendet där är i Gasthaus och liknande. Det är normalt med frukost, men kan finnas självhushåll med.

Dalen har mängder av vandringsleder, lättare till riktigt tuffa. Cykelleder och MTBleder finns också, liksom Hiking.

Frånsett någon ängsvandring med blommor är resan utformad för egna aktiviteter inklusive möjlighet att ta sig till Salzburg med ordinarie buss, tar drygt 1 ½  timme. Till Zell Am See är det en kvart med buss.

Det innebär att för att få dagarna att gå, tar man ansvar själva.

Resan kommer att vara en ren nettokostnadsresa. Den enda kostnad föreningen tar är en administrationskostnad per person på 300 kr, då vi troligen behöver köpa hjälp med tågresan, sittplatser, individuella Interrailkort osv.

För dagen finns dessa uppgifter: Tåg från Norrköping via Malmö Köpenhamn till Salzburg med sittplatser sovvagn tor ca 5000 kr. Tagit höjd för en tänkt prishöjning.

När det gäller boendet hoppas jag att det ska finnas priser klara före sommaren. Men just nu ligger en vecka 7 nätter med frukost på ca 2500. Men det kommer att finnas våningar utan frukost också. Eftersom det är olika boenden som är aktuella, är det viktigt att ni anger om det finns några som ni vill bo med på samma ställe.

I Maria Alm finns många små matställen. Cykeluthyrning finns. Liftar upp till högre belägna ängarna finns. Utebad finns, hoppas bara att det är uppvärmt.

För mer information finns jag dessutom alltid tillgänglig.

Sven-Erik Pettersson 0702 180189